Fierce Marketing bestaat 1 jaar

Pas één jaar of al een jaar?
In de zomer van 2017 durfde ik eindelijk de sprong in het diepe te maken. En dan niet in een zwembad zoals vele anderen op dat moment deden, maar in de spannende wereld van het 
ondernemerschap. Ik kan mij een jaar later geen andere wereld meer voorstellen. Oh en wat is er veel gebeurd in een jaar…

Maartje bij KvK

High on adrenaline

Stuiteren, ratelen, stralen en barsten van de energie. Het hoort er allemaal bij en geloof me, soms zou ik stiekem de stap nog een keer willen zetten om er nog bewuster van te genieten. In mijn eerste blog gebruikte ik het cliché over vliegende tijd al dus dat laat ik deze keer voor wat het is. Ik heb regelmatig even door de foto’s op mijn telefoon zitten scrollen om terug te kijken op wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar. Start van Fierce Marketing, de eerste klant, eerste factuur (ka-ching!), maar ook de eerste keer dat ik vriendelijk nee zei tegen een klant. Wat ik het leukste vind?

Keuzestress

Ik kan niet kiezen! En ook hier wil ik niet in clichés gaan babbelen. Ja natuurlijk de vrijheid van het eigen ondernemerschap is heerlijk en ik kan echt niet meer terug naar de traditionele 9-5 mentaliteit. Ook vind ik het heerlijk om elke dag nieuwe dingen te leren. Sommige elementen van het ondernemerschap zijn best eng, maar de energie die je krijgt als je het toch gedaan hebt is het dubbel en dwars waard. 

Mijn grootste les

Luister altijd naar je gevoel! Als ik ‘s nachts ergens over lig te piekeren dan zegt dat eigenlijk al genoeg. Tijd om iets te veranderen. Zo ben ik wel eens vol enthousiasme een samenwerking aangegaan om er al snel achter te komen dat het toch niet zo’n goede match is. Eng? Jazeker, want wat het voelt als falen en hé ook ik moet aan het einde van de maand mijn rekeningen kunnen betalen. Toch is eerlijk en open communiceren richting klanten het enige goede wat je kunt doen. Dit zet zich om in vertrouwen en dat is een van de belangrijkste succesfactoren in iedere relatie. 

Social Media Training InIJsselstein

Over 1 jaar dan…

Het eerste jaar voelt toch een beetje als een proefjaar. Spelenderwijs ontdekken waar je kennis en kunde nou echt ligt en vooral waar je het meeste plezier uit haalt. Het tweede jaar van Fierce Marketing zal in het teken staan van professionaliseren van de bestaande diensten en uitbreiden. Ik barst nog van de ideeën waar ik in het eerste jaar niet eens aan toegekomen ben. Ook mis ik collega’s, de vrijmibo in je eentje is echt stukken minder leuk, en zie ik kansen om dit digitale marketing bureau in IJsselstein verder te laten groeien. Genoeg stilgestaan bij dus, tijd om weer aan de slag te gaan!

Out of office

Ik heb nog een laatste tip! Als zelfstandig ondernemer heb je niemand die tegen je zegt: zou je je vakantiedagen niet eens gaan opmaken? Of nog erger: je bent niet te genieten, wordt het niet eens tijd voor vakantie?

De weken vliegen voorbij en voordat je het weet bestaat je bedrijf 1 jaar. Inplannen dus die welverdiende vakantie en communiceer het tijdig richting je klanten. Zo voorkom je pre-vakantiestress en kun je de batterij optimaal opladen. Fijne zomer!

Plaats een reactie