A Fierce first month

Zo die eerste maand is dus even voorbij gevlogen. Time flies when you’re having fun is een cliché, maar oh zo waar! Mijn struggles als startende ondernemer heb ik in deze blog lekker van mij af geschreven. Uniek kijkje in mijn online dagboek & een must-read voor starters. Hoef je je niet aan dezelfde steen te stoten. Er zijn namelijk zeker een aantal dingen die ik heb geleerd in deze eerste maand. Dus: ben jij een startende ondernemer en ga je jouw dromen eindelijk realiseren? Be prepared…

You’re in charge!

Mijn vrienden en familie hebben in de afgelopen maand regelmatig een berichtje gehad waarvan ze waarschijnlijk dachten: oké, wat moet ik hiermee? Ik had namelijk de neiging om een soort verslaglegging te doen van wat ik die dag had gedaan. Om maar aan te tonen dat ik toch echt wel nuttig bezig ben geweest. Het is ook spannend, zo ineens zelf bepalen wat jij denkt dat goed is en vervolgens afwachten of het ook echt goed gaat uitpakken. Een “goed bezig chick!” of reactie in die trant is dan heel erg fijn en welkom. Durf te vertrouwen op je gevoel, ga af op die stip op de horizon en trek je eigen plan. En vergeet vooral niet te genieten van het feit dat het niemand wat uitmaakt als jij een dagje hebt gespijbeld. Dat was dan precies wat jij nodig had.

BOSS lady

Regelmaat zorgt voor vrijheid.

“Lekker werken wanneer ik dat wil” ja hoor, ook die cliché uitspraak heb ik gedaan. Tot ik uiteindelijk gewoon elke dag tot laat aan het werken was, in de ochtend een driedubbele espresso nodig had om op te starten en totaal niet gefocust was. Vrijheid stond opeens voor onrust.

Na een maand als eigen baas weet ik inmiddels hoe ik het beste uit mijzelf kan halen. Ik heb de week verdeeld in werkdagen en mijn to do’s verdeeld over die dagen. Op vrijdag ben ik altijd extra creatief en energiek (#weekendvibes), waar ik op woensdag vooral wat tijd nodig heb om op te laden en te ordenen. Check: op woensdag doe ik mijn administratie en andere bureauwerkzaamheden en op vrijdag plan ik zoveel mogelijk afspraken in. Orde in de chaos en hoppa, opeens is daar die focus weer.

Zoek een werkplek.

En dan specifiek niet je eigen keukentafel. Mocht jij nou wel over een extra kamer beschikken die je aan het einde van de “werkdag” kunt afsluiten: doen hoor. Ik verkeer echter niet in die luxepositie en dacht twee maanden terug nog dat mijn hippe eethoek de ideale werkplek was. Nou niet dus. Geen focus, huiselijke zaken die door je hoofd blijven spoken én elke dag je hele werkomgeving opruimen om plaats te moeten maken voor de piepers.

Deze blog is geschreven vanuit mijn nieuwe werkplek. Ik heb vandaag gekozen voor Qlubhouse in Tilburg, maar flexwerkplekken poppen als paddenstoelen uit de grond, dus ga vooral op zoek naar een plek die jou aanspreekt, dichtbij is en waar je lekker gefocust kunt werken. Dan kun je aan het einde van de werkdag de laptop dichtklappen en met een voldaan gevoel aan het avondmaal beginnen.

Last but not least: vier je successen.

En bedank dan gelijk even die vrienden en familieleden die een serieus antwoord hebben gegeven op jouw stupide berichtjes. Mensen om je heen hebben die er voor je zijn én die begrip hebben voor de bubbel waar je de komende tijd in rondzweeft zijn namelijk essentieel voor succes. Dus cheers & carry on!

3 reacties

Plaats een reactie